ForsideBlogSådan kombinerer du spisestue og dagligstue i ét rum

Dette indhold er sponsoreret

Der sker noget helt særligt, når to centrale rum som spisestue og dagligstue forenes. De to rum er begge samtale- og selskabsrum, hvor det handler om at være sammen og at nyde hinandens selskab. Det kan dog være lidt svært at finde ud af, hvordan de to stuer bedst kombineres, da både spisestue og dagligstue kræver meget plads hver for sig. Det vil sige, at når rummene skal kombineres og smeltes sammen til ét, så skal du pludselig finde plads til de bedste elementer fra begge rum – men kun på halvt så meget plads nu. Derfor vil vi i denne artikel gerne give dig et par tips til, hvordan du bedst muligt kombinerer spisestuen og dagligstuen, uden det føles trangt og propfyldt.

Vælg runde spiseborde

Det vigtigste element at få med fra spisestuen er selvfølgelig spisebordet. Men hvis du har planer om, at dit gamle store og firkantede spisebord i tungt og massivt træ skal med ind i den nye kombinerede stue, så kan du godt tro om igen. Det kommer til at fylde for meget både i forhold til udseende og kvadratmeter. Du bør derfor gå efter runde spiseborde med tynde ben. Runde spiseborde gør det muligt for alle at tale med hinanden omkring bordet, da alle kan se hinanden ligegyldig, hvor de er placeret. Dog er der ikke så mange siddepladser omkring runde spiseborde, og du bør derfor overveje at kigge efter rundt bord med udtræk i form af tillægsplader, hvis du er typen, der ofte får gæster på besøg. Fordelen ved runde spiseborde i en kombineret stue er, at du udnytter meget af den begrænsede plads, fordi folk kan sidde alle steder rundt om bordet modsat ved de firkantede spiseborde, hvor hele fire hjørner ikke kan bruges som siddepladser. Hvis du ønsker at sondere terrænnet og se, hvilke runde spiseborde der er på markedet, så bør du tjekke udvalget for daells-bolighus ud her https://www.daells-bolighus.dk/spisestue/borde-stole/spiseborde

Placer møbler ud fra væggen

Som nævnt ovenfor, er der selvfølgelig mindre plads i en kombineret stue, da vi her forsøger at presse to rum ind i ét. Du bør derfor sørge for, at stuen ikke kommer til at føles trang, og at det ikke ender med at se ud som om, at møblerne er proppet ind. Et godt tip til at undgå dette er at placere dine møbler ud fra væggen i stedet for opad eller langs væggen. Hvis det er muligt for dig, så placer din sofa, spisebordet, tv-møblet eller hvad du ellers har af møbler et stykke ude i rummet. Det giver et langt mere luftigt og rummeligt udtryk, og det modvirker fornemmelsen af, at møblerne er klistret fast til en bestemt plads, hvilket netop kan give en lidt klaustrofobisk følelse. Du behøver faktisk ikke mere end bare 10 centimeter. Det er nemlig ikke særlig meget luft, der skal til, for at det gør en stor forskel for den kombinerede stues udtryk.


Kommentarer

Sådan kombinerer du spisestue og dagligstue i ét rum — Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *